ENTRY

Rice Pudding

カテゴリー:ブログ

Today I will talk about a traditional dessert in the United Kingdom and Ireland that would seem an unlikely combination in Japan, Rice pudding.

 

こんにちは、アラン・モリスですイギリス

今日は、日本ではありえない組み合わせに思える、イギリスとアイルランドの伝統的なデザート、ライスプディングについてお話します。

While it isn’t uncommon to find sweet rice-based desserts originating in many different countries and cultures around the world, rice pudding is originally believed to have been created in China or India. But in England, it dates back to the 17th Century. Originally called “Whitepot”, it is made with rice, milk, cream and sugar and can be flavoured with vanilla, nutmeg, jam, and/or cinnamon. It can be made in two ways, in a saucepan or baked in an oven.

The rice used to make the pudding is a specific type of rice called Pudding rice. Pudding rice’s grain is short and round, and when cooked it creates a creamier consistency than savoury rice. But it is possible to make with any short-grain rice.

 

世界中のさまざまな国や文化で生まれた甘い米ベースのデザートは珍しくありませんが、ライス プディングはもともと中国またはインドで作られたと考えられています。 しかしイギリスでは、その起源は17世紀にまで遡ります。 もともとは「ホワイトポット」と呼ばれていましたが、米、牛乳、クリーム、砂糖で作られ、バニラ、ナツメグ、ジャム、シナモンなどで味付けされます。 鍋で作るかオーブンで焼くかの2通りの方法で作ることができます。

プリンに使用されるお米はプリンライスと呼ばれる特別なお米です。 プディングライスの粒は短くて丸く、調理すると香味米よりもクリーミーな粘稠度が生まれます。 しかし、どんな短粒米でも作ることは可能です。

These days though ready-made rice pudding is widely available in any supermarket in the UK, with it seeing an increase in interest in recent years, though it seems that the younger generations have become less aware of many of the classic dishes.

 

How to make your own Rice Pudding!

 

最近では、既製のライス プディングが英国のどのスーパーマーケットでも広く入手できるようになり、近年関心が高まっていますが、若い世代は古典的な料理の多くをあまり知らないようです。

こちらが、ご自宅でつくるライスプディングの作り方です。

 

·        40g butter

·        100g pudding rice (or Spanish paella rice)

·        75g caster sugar

·        1 litre full-fat milk

·        150ml double cream

·        1 tsp vanilla extract

·        pinch salt

·        plenty of freshly grated nutmeg

 

1.    Preheat the oven to 140C.

2.    Melt the butter in a heavy-based casserole dish over a medium heat. Add the rice and stir to coat. Add the sugar, stirring until dissolved. Continue stirring until the rice swells and becomes sticky with sugar.

3.    Pour in the milk and keep stirring until no lumps remain. Add the cream and vanilla and bring the mixture to a simmer. Once this is reached, give the mixture a final stir and grate at least a third of a nutmeg over the surface. Bake for 1-1½ hours and cover with foil if the surfaces browns too quickly.

4.    Once there is a thin, skin on the surface, and the pudding only just wobbles in the centre, it is ready. Serve at room temperature.

 

Until next week!

Alan M.

 

ぜひお試しあれ。

それでは!

 

 

アラン・モリス

 

**************

~本物だから、だんぜん楽しい!!~

幼児~大人までの外国人による英会話スクール⁺日本人講師による英検取得クラス

株式会社HARIOイングリッシュスクール 

富士市国久保3-1-10 2F
月~金 12:30~9:30 祝日)土、日 駐車場20台完備

無料体験授業、随時受付中。下記又はウェブからお問い合わせください。

TEL)0545-53-8181
MAIL) info@hario-english.jp

パソコンHARIOのfacebookフェイスブック

HARIOのインスタ